Direktlänk till inlägg 27 januari 2010

Ersättningen har kommit

Av Anders - 27 januari 2010 09:28

Igår fick jag ett trevligt litet brev från mitt försäkringsbolag, Folksam, där det stod att de nu hade gjort klart bedömningen av mitt knä och anser att ärren kan räknas som vanprydande.


"Vid bedömning ska ärret sägas vara vanprydande och mer eller mindre direkt kunna iaktagas av en utomstående. Hänsyn tas även till den försäkrades ålder och ärrets placering."

Då jag omfattades av både en licensförsäkring och en individuell barnförsäkring vid olyckstillfället så beräknade de ut en ersättning från bägge dessa. Sammanlagt kommer jag att få ut 17.970:- i ersättning vilket känns skönt!


Största nackdelen just nu är att jag känner ett obehag av att stå på knä och därför undviker detta. Samtidigt finns sjukgymnastens röst i bakhuvudet som säger att det nya korsbandet är lite uttänjt men att det går att köra iaf. Och köra har jag gjort. Gjorde nyligen mina första inomhusfotbollsträningar på tre år utan några problem. Dessutom har jag anmält mig till att åka öppet spår i Vasaloppet iår.. även om det nog är att ta sig lite vatten över huvudet när det kommer till konditionen, men jag vill känna att jag lever!


Jag uppskattar väldigt mycket att ni kommenterar. Nu kommer inte den här bloggen att vara så aktiv längre men sluta inte att kommentera för det! Jag kommer att fortsätta att läsa och kommentera och samtidigt finns det många läsare, utöver mig, som nog är intresserade av att höra just er historia och hur ni har tagit er igenom det hela.. Så fortsätt att dela med er som ni gjort i kommentarsfältet! Ha det så bra och lycka till allihopa!

 
 
Ingen bild

Monica

27 januari 2010 15:44

Hej

Tack för att du bloggat och hjälpt oss andra. Jag har precis samma problem som du och kan inte stå på knä. Själv så har jag råkat ut för PFSS och brosket är uppluckrat. Kan ju säga att det är smärtsamt. Det är en skärande smärta så fort man går nedför trappor. Även sidoligamentet tar stryk i vinterhalkan och går sönder i ärrvävnaden. Men är trots det glad över all snö och kan ju inte låta bli att gå promenader i halkan.

Hoppas det går bra att åka skidor och ta det försiktigt.

Mvh Monica



 
Ingen bild

Filip

10 februari 2010 10:37

Hej!

Intressant blogg!
Jag är själv inne i fjärde rehabmånaden efter att ha opererat främre korsbandet..för tredje gången...så det är intressant att läsa hur andra har det och hur det går för dom.

Hoppas att det går bra för dig i din rehabilitering!

Mvh Filip

 
Ingen bild

Sanna

18 februari 2010 13:18

Hejhej!

Har precis läst igenom hela din blogg. Jag opererade mitt korsband för exakt ett år sedan idag. Jag gick med ett halft korsband i ca 8 månader innan det gick av helt på min basketträning.

Något jag har märkt när jag läst din blogg är att du har haft mycket problem med knäet efter operationen. Tycker synd om dig. Det måste ha varit en jobbig resa att opereras två gånger. Jag tyckte det var väldigt jobbigt efter operationen då jag fick medicin som jag inte tålde. Däremot fick jag en av nordens bästa korsbandsoperatörer Juri Kartus. Har inte alls samma ärr som dig trots att jag gjort en titthålsoperation. Fick de öppna hela knäet när de skulle operera, tanken på dina ärr? Är väldigt nyfiken då jag tycker det är intressant att vi har två helt olika ärr fast har vi opererats för samma sak.

Vill även tilläga att jag var tillbaka och spelade match redan 11 månader efter operationen.

Tack för en bra blogg!
Mvh Sanna

 
Anders

Anders

10 mars 2010 00:21

Hej alla!

Sen senaste uppdateringen har jag hunnit på ytterligare ett brev från försäkringsbolaget där de konstaterade att de hade gjort ett fel och att ersättningen skulle bli 12-13 000:- eftersom min ena försäkring inte innehöll någon ersättning för ärr.

I övrigt har det rullat på rätt bra. Har kännt av lite stelhet i knäleden efter ansträngning ibland bara. Har även testat på ett litet kraftprov och åkt Vasaloppet (med bara två mils träning i benen.) Tog mig ca fem mil innan jag bröt och kände inte av någon smärta eller stelhet efter det.

Sanna: Min första operation var en vanlig titthåls där de konstaterade att korsbandet var av och sög ut lite små broskdelar och så från menisken. Andra operationen gick de in för att ersätta korsbandet med en bit av en sena. Dessvärre kom de inte åt senan därifrån de gick in och gick därför öppna upp över knäskålen också har jag för mig, därav ärren.

Skönt att höra att du inte har upplevt samma problem bortsett från medicinen.

Tack ni andra för era bakgrunder också, intressant att höra både för mig och andra som läser skulle jag tro. Kämpa på och hoppas att allt blir bra med er!

http://korsbandsskada.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Monica

28 maj 2010 23:15

Jag har verkligen ingen tur. Min menisk pajade och mitt knä låser sig. Det blir en operation med kort varsel. Usch.

Anders

21 september 2010 21:03

Låter inge vidare =/ Lycka till med operationen och hoppas att det blir bra!

 
Ingen bild

Angelina

12 juli 2010 00:21

Hejsan!
Nu var det ju ett tag sen du skrev ett inlägg här så du kanske inte håller koll på bloggen så mkt nu, men skriver i alla fall!

Jag skadade mej i mars 2006 (skidolycka) och precis som du hade jag massa strul med läkare som inte kunde konstatera att korsbandet var av så jag fick inte reda på det förens i november 2006... Och operationen blev av i mars 2007... I februari 2009 skadade jag menisken i mitt andra knä så det blev operation även för det i oktober 2009. Såhär 3 år efter min första operation är knäet fortfarande inte helt bra och jag har gett upp hoppet på att jag någonsin kommer kunna spela fotboll igen (vilket är jäkligt tråkigt eftersom jag spelade på hög nivå förut), meniskknäet är dock helt återställt!

Jag har ju precis som du lite ärr på knäna, dock inte lika stora som du har! Undrar hur du gick till väga för att få ut pengar på försäkringen för ärren??

Hoppas att ditt knä är återställt nu! Om du inte svarar här så kanske du kan skicka ett mejl till mej? ang_el_ina@hotmail.com

Mvh Angelina

Anders

21 september 2010 21:00

Hej! Var som du skriver länge sedan jag skrev något inlägg här nu men loggar in till och från för att se om folk har funderingar som nu =)

Riktigt tråkigt att höra att du har fått lägga fotbollen åt sidan! Klarar du av att springa och sånna grejer då eller är du begränsad även från det?

För att få ersättning för ärr ska du höra med ditt försäkringsbolag om hur då går tillväga för att "söka ersättning för vanprydande ärr". De kommer då be dig att ta foton på dina ärr. Dessa foton ska helst inte vara närbilder då det är svårt för de att se ärrens storlek. Ett tips kan också vara att gå till en riktigt fotograf för att få bilderna tagna, de kan oftast fixa med hårt blixtljus så att ärren framhävs mer än de kanske kommer att göra om du tar bilderna själv.

Jag känner mig nästan återställd. Spelar fotboll till och från, dock med knäskydd för extra stabilitet (men har även kört en del utan). Kan känna av knät ibland när jag sträcker ut fullt men kör ändå. =)
Tack för omtanken!

Lycka till med ditt knä och försäkringsfrågan och har du fler frågor är det bara att hojta till!

Mvh Anders

 
Ingen bild

Monica

24 september 2010 22:01

Hej

Operationen gick bra och jag hade en spricka i mediala meniskens bakhorn. Det gick att sy fast den och nu fungerar mitt knä mycket bättre. Fick avsluta min rehab igår. Men tyvärr får jag inte hålla på med kontaktsporter mer då jag inte har blivit bra efter min korsbandsoperation. Hoppas det går bättre för dig Anders.

 
Ingen bild

Sandra

15 oktober 2010 21:50

Hej. Opererade mitt knä Juni förra året. Främre korsbandsoperation där korsbandet nästan var helt av efter flera skador. Den första Oktober 2007. Har sedan dess tränat hos sjukgymnast och hon tyckte jag inte kunde bli bättre så slutade hos henne kring jul. Har fortsatt sen dess träning minst 2 gånger i veckan och knäet viker sig än precis som det gjorde före operationen. Har du haft det bekymret? Vad gjorde du åt det i så fall? /Sandra

Anders

3 december 2010 20:28

Hej Sandra!

Det låter konstigt. Du har alltså inte återfått stabiliteten efter knäoperationen trots att du har kört tillräckligt med rehabiliteringsträning enligt din sjukgymnast?

Detta var inget jag hade något direkt problem med, möjligtvis efter operationen. Men med rehabträningen stärktes benmuskulaturen och gav mig stabiliteten kring knät som jag behövde. Jag skulle nog kolla upp knät igen om jag var dig, för efter så lång tid tycker jag att man borde ha fått tillräcklig stabilitet i knäleden för att den inte ska vika sig direkt. Knäleden kanske inte blir lika stark och stabil som den var innan men för mig har det inte varit några problem med att knät viker sig. Lycka till och hoppas att det blir bra!

 
Ingen bild

Lovisa

13 juni 2011 17:33

Hejsan! Jag såg att Filip hade skrivit att han opereat sitt korsband tre ggr - jag väntar på min tredje operation men tvekar lite på om jag ska göra den eller inte...tror faktiskt inte att det kommer lyckas då senaste gången kändes som om knät konstant inte gick att sträcka ut tills det drog av igen. Vilken lättnad! när det åkte av igen (och smärta;). Tvekar helt enkelt på om det är värt det, om du ser detta Filip så kan du väl gärna dela med dig av dina erfarenheter av din tredje operation - gick de in i andra benet då? Det är tanken med mig... Dessutom, om jag inte opererar i Sverige, är det någpon som vet något om duktiga läkare utomlands..jag har flyttat till Holland och är inte så sugen på att åka hem för operation här hemma utan familjen...
TACK!

Lovisa

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 3 december 2010 20:41

Vill börja med att tacka för alla frågor och kommentarer som kommer trots att bloggen inte uppdateras så kontinuerligt nu när jag kör på som vanligt. Jag försöker svara på era frågor i den mån jag kan och hinner men ibland kan det hända att vissa sva...

Av Anders - 6 november 2009 19:49

har tagit tag i den ekonomiska biten nu på senare tid. Fick en första ersättning för alla de kostnader jag haft för läkarbesök, medicin och resor och igår skickade jag in bilder för att söka ersättning för vanprydande ärr. Idag är det lite mer ä...

Av Anders - 1 oktober 2009 01:21

Länge sedan uppdatering nu men det finns väl egentligen inte så mycket att säga heller. Sommaren har passerat och under hela den har jag varit aktiv med mitt fotbollsspelande. Har inte kännt av något direkt på knät förutom att jag har varit stel...

Av Anders - 3 juni 2009 12:38

Imorgon avslutar jag mina studier för den här terminen och återvänder hem över sommaren för att ta upp fotbollsspelandet igen.   Märker av ett lite liknande scenario sen sist jag gick tillbaka till fotbollen efter skadan. Då hade det gått en månad e...

Av Anders - 20 maj 2009 23:05

Matchen sist gick bra, iaf för mitt knä.. Värre var det med slutresultatet för laget. Testade som sagt att tejpa knät innan jag drog på mig knäskyddet. Drog en tejpremsa längsmed på vardera sida av knät och sedan ytterliggare två remsor kryssade över...

Presentation

Omröstning

Har du genomgått en korsbandsoperation?
 Ja
 Nej
 Nej, men ska

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards